Дискусия за дискриминацията на основата на пол и сексуалност тази вечер в София

Възможно ли е по-гъвкаво разбиране за пола и сексуалността да навлезе в законодателството? До каква степен дискриминацията е резултат на стереотипни представи и социални норми, и в каква степен – на институционални дискурси и практики? Това ще бъдат основните въпрос, върху които ще разсъждават участниците в последната от дискусиите в рамките на проекта „Цирк! Моето различно семейство“ към София куиър форум.

Темата на дискусията, която ще започне тази вечер от 19 часа в Социален център „Хаспел“, е „Обикновена“ дискриминация? В нея ще се обсъждат различните форми на дискриминация на базата на пол и сексуалност, които се случват във всекидневието и които често пъти не забелязваме.

В дискусията ще участват Александър Джей, Геновева Тишева от Български център за джендър изследвания, Деница Любенова от „Действие“, Диляна Ангелова от БХК, Пол Найденов от Ресурсен център „Билитис“, който наскоро получи наградата на „Действие“ за ЛГБТИ личност на годината. Модератор ще е Стефан Кръстев.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.