Доброволци чистят свастики и лозунги на омразата от Столицата

Повече от 100 доброволци дойдоха на 16.09, за да участват в инициативата на Организацията на евреите в България ‘Шалом’ и Столична община да изчистят свастиките и други символи на омразата от стените на сградите в центъра на София, съобщава София Глоуб.

Инициативата ‘Нека да почистим омразата от улиците на София’ е част от една по-голяма идея на Шалом и Столична община, подкрепена от Асоциацията за развитие на София, „София – град на толерантност и мъдрост”. Случва се няколко дни след подписването на манифеста срещу словото на омразата и нетолерантността.

Шалом изрази благодарността си за логическата и обща подкрепа от Столичния инспекторат, партньорите на Организацията от Маргиналия https://www.marginalia.bg/novini/29285/, съветниците от Софийския градски съвет, които се присъединиха, посолствата на Израел, САЩ и Русия; на българския офис на Американския еврейски комитет, асоциацията „Негев” за Приятелите на Израел в България, българската делегация към Международния алианс за възпоминание на Холокост, студентите от специалност евраистика в СУ и други, които доброволно участваха в акцията по почистване.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.