Доброволци изнасят новогодишен концерт на бездомниците в „Захарна фабрика“

Споделете статията:

 

 

През коледните дни за бездомните хора в София е била осигурена празнична вечеря. Само за това денонощие  160 души са прекарали  в Кризисния център за настаняване на бездомни в столичния квартал „Захарна фабрика“, съобщават от Столична община.  Домът е посетен и от социалния министър Деница Сачева. Тя е занесла на бездомниците новогодишна храна.

Неправителствени организации също са изработили и дарили на настанените подаръци – шалове, шапки и ръкавици.

В Кризисния център в „Захарна фабрика“ доброволци са изнесли и концерт, на който са пеели коледни песни и са свирели на китара

Маргиналия писа за протестите на жителите от квартала срещу откриването на кризисния център. Въпреки тях  в началото на декември бездомниците вече могат да бъдат подслонени в бл.51-А.  Има и филиал, който  се намира в бл.48 в квартал „Захарна фабрика“.  Столичани могат да подават сигнали за бедстващи хора на тел. 112.

Снимка: Stolica

Всеки ден подкрепа в него получават около 170-190 души. Освен подслон, на настанените лица е осигурена топла храна и се предоставя съдействие от социални работници.

Дежурни лекари от общинските болници извършват медицински прегледи, а мобилни екипи на общината, съвместно с общинската полиция извършват обходи за да не се допусне бездомни лица да измръзват на улицата.

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.