Различна перспектива на ромското изкуство в изложба на Куир идентичностите

„Силата е в нас“ е тазгодишното издание на София Куиър Форум, посветено на куиър идентичностите сред малцинствата от ромски произход и техния жизнен опит в международен контекст.
Снимки от откриването на „СКФ 2021: Куиър Рома“ в двете пространства: Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство и галерия Доза.
Художниците Селма Селман и Питър Лий, Pretty Loud, Донка Кьосева, Войн де Войн, Gibo Baby, Ааон Ротт, Lexy Fleurs, Викенти Комитски, заедно с продуцентката и кураторка Мартина Стефанова създават тазгодишното издание, включващо изложба в три пространства на международни артисти от ромски произход в диалог с български техни колеги.
София куиър форум 2021 си сътрудничи с Арт фондация „ДОМА“, която организира събитието с подкрепата на Национален фонд “Култура”, програма „Социално-ангажирани изкуства“.
Изложбата в двете пространства е достъпна до края на месец октомври. Побързайте да видите другата перспектива на ромското изкуство.
Откриването на СКФ2021: Куиър Рома. Силата е в нас. на 30 октомври 2021 г. в двете пространства: Софийски арсенал-музей за съвременно изкуство/Sofia Arsenal-MCA и Doza Gallery. „Куиър Рома.
Снимки: Михаил Новаков 
Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.