Две футболистки се ожениха след финала на световното по футбол за жени

Споделете статията:

Вратарката на канадския отбор по женски футбол Ерин Маклауд и футболистката от САЩ Ела Масър се ожениха. Това стана веднага след края на Световното първенство по футбол за жени в Канада, което приключи на 10 юли, съобщи британското издание Pink News.

Младоженките играят заедно в американския отбор за женски футбол “Хюстън Даш”. В световното първенство спечели САЩ. Ела Масър коментира в социалната мрежа “Инстаграм” пристрастието си към канадския отбор:

“Хората ме питат как мога да съм за Канада, щом съм американка, но за мен отговорът е лесен. Тя е семейството ми, а семейството ми е всичките ми основания. Само заради това винаги ще бъда горда, ще подкрепям и насърчавам Ерин Маклауд.”

Към авторите на хомофобски коментари по адрес на младоженките Ела Масър се обърна така:

“Благодаря ви, че се молите за мен и усилвате собствените ми молби, защото, като се молите “Господи, моля те, помогни на Ела, дай ѝ да види греха си, че обича тази жена, че я уважава, вярна ѝ е, почита я и т.н.”, знайте, че аз казвам същото: “Небесни татко мой, благодаря ти, че ми даваш да намеря по-добрата си половина, за намирането на някого, който усилва вярата ми и ми ми позволява да бъда човека, който винаги съм си представяла. Благодаря ти, че ме учиш какво е да обичаш някого и другите, амин.””

През 2011 Ерин Маклауд писа за усилията си да бъде хомосексуална и да поддържа християнската си вяра:

“Често съм заобиколена от хора, които живеят безбожни начини на живот, особено, когато става въпрос за хомосексуалност. Тъй като съм християнка, понякога ми се присмиват, че не се движа заедно с тълпата, но аз давам всичко от себе си да им обясня, че като последовател на Христос ги обичам, въпреки че няма да се съглася с това, което правят. За мен, тази демонстрация на любов е силно свидетелство за Него.”

Наскоро Маклауд писа, че вече е по-склонна да приема всички: “Виждате, че съм приела своя живот, действията си и гласа си. Знам, че само защото религията, с която съм избрала да живея, е любов, това не означава, че всеки друг трябва да я следва. Ето къде разбирам, че всеки е различен. Този Бог е създал и преброил космите на главите ни с причина. Ето къде намирам своя мир. Където думите ви докарват сълзи в очите на моята партньорка, само и само да докажете и споделите позицията си, съществото ми я уверява отново и отново във всичко, което тя е за мен. Това винаги е бил начинът, по който се отнасям с Ерин – това е думата ми, която съм ѝ дала. Тази любов винаги побеждава.”

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar
Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.