Джордж Клуни смята, че „лудостта” Тръмп ще отмине

Джордж Клуни открито заяви възгледите си по отношение на републиканския кандидат Доналд Тръмп. Те бяха цитирани от британския вестник “Индипендънт”.

Клуни, като човек на изкуството и политически активист, изрази скептицизъм към идеята, че Тръмп ще стане президент и че истерията около него постепенно ще отмине.

„Това е избирателен цикъл, в който се преминава през известна лудост. Идеята, че тази ксенофобска и фашистка теория, че ще изгоним мюсюлманите от страната си или че ще изритаме 12 милиона мексиканци към границата и ще ги накараме да си платят за нея, ще се осъществи – няма как да стане.”

Вместо това Клуни заяви, че истерията около милиардера ще отмре. „Тази страна няма да го направи. Всички тези приказки ще продължат още два или три месеца, но накрая ще заглъхнат и ще дойде ред на въпроси, които наистина имат значение”, каза той.

Тръмп остава фаворит на републиканците и води в последните прогнози в 8 от 11 щата, които ще гласуват на Супер Вторника – предварителни избори, които ще дадат силна индикация кой е най-вероятният републикански кандидат за изборите през ноември. Но Клуни, който е убеден демократ и правозащитник, вярва, че Тръмп няма да победи. “Сигурен съм, че накрая разумът ще има превес”.

Не за първи път роденият в Кентъки актьор говори открито срещу Тръмп – през септември миналата година той каза, че описанието на Тръмп на мексиканските имигранти като „изнасилвачи” и „престъпници”, е било „идиотско”.

На пресконференцията на филмовия фестивал в Торонто Клуни заяви: „Ясно е, че думите му са глупост. Разбира се, че са. Всеки, който се изразява в духа на нетолернатността, трябва да бъде осмян, и точно това ще направи историята.”

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.