Ексцентричните Destructive creation ще помагат на Факултета с нова акция „топлите хора“

„Илюзия е, че ако жителите на София вкл. евро депутатите ни обвиняват кмета и най-бедните райони на София за мръсния въздух – той магически ще се изчисти. Докато гневни майки излизат на протести с противогази, жителите на Красна поляна веят с одеала и кърпи, а кандидат кмета евродепутат националист Ангел Джамбазки го хващат пиян зад волана – ние направихме немислимото – влязохме във Факултета – и инсталирахме парно“, написаха на страницата си Destructive creation(съзидателно разрушение – англ.), група анонимни активисти, занимаваща се с градскко изкуство. Организацията се прочу през 2011 година с боядисването на войните от  Паметника на Съветската армия като Капитан Америка и Жокера. След това „деструктурите“ поправиха 100 скамейки в София.

„Това е инициативата ни за намаляването на пушещите комини във Факултета. Инсталирахме котле на дърва с водна риза от OLX, прокарахме тръби и поставихме подарени от приятели радиатори. Така, само с този експеримент намаляваме комините с 10. Ако продължим инициативата е напълно реалистично да намалим комините на Факултето с десетки“, казват още от организацията. И добавят:

„А още по-ценното е приятелствата, които направихме и диалога, който създадохме с жителите на квартала.

Трябва много обясняване, за да спрат да горят пластмаса, боклуци, гуми и кабели, но преди всяко излитане стюардесите обясняват как се поставя колана, така че обясняването не тр да ни притеснява ?

Предлагаме ви да си говорим за християнски ценности не само покрай гей парадите ?

Това е акцията ни „Топли хора“

От Destructive creation канят столичните граждани на откриването на място в 13.30 ч. като си обуят ботуши. Ето линка за подробности https://www.google.com/…/data=!3m6!1e1!3m4!1slbpZ2V4V25YuCG…

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.