Елтън Джон и партньорът му празнуват двойна годишнина

11 години, след като сключиха първото гражданско партньорство във Великобритания, сър Елтън Джон и партньорът му Дейвид Фърниш празнуват двойна годишнина. Те регистрираха гражданското си партньорство на 21 декември 2005 г., припомня Pink News.

На същия ден, но девет години по-късно, известният музикант и канадският режисьор сключиха граждански брак, като успяха да го регистрират със задна дата – 2005 г., откогато са в законен съюз.

„Днес е годишнината от гражданското ни партньорство и от сватбата ни“, сподели Елтън Джон в социалната мрежа Инстаграм. „Толкова съм щастлив да живея в страна, която признава и поддържа еднополовите връзки. Дейвид и аз се чувстваме много благословени. След 23 години заедно сме безкрайно щастливи. Любовта е универсална“, написа още той.

Елтън Джон и Дейвид Фърниш продължават да се борят за равенството на ЛГБТ хората по света. Те имат двама сина от анонимна сурогатна майка. Миналата година съпрузите заявиха, че ще бойкотират марката на дизайнерите Долче и Габана, които казаха, че децата, родени от сурогатни майки, са „синтетични“.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.