Епидемичен взрив в домове за хора с умствена изостаналост

Споделете статията:

На 21 октомври са установени още пет нови случая на Covid-19  в Дома за стари хора в новозагорското село Баня.  Всички новодиагностицирани са възрастни хора.

Последваха нови десет случая на коронавирус в Сливенско. Към  момента, по данни на РЗИ  общо 35 потребители от Дом за стари хора в новозагорското село Баня са с положителен тест за COVID-19. Здравните власти са разпоредили изследване на всички потребители в дома.

Преди това на 20 октомври 16 потребители в Дома за мъже и жени с умствена изостаналост „Качулка“ край Сливен се оказват с положителен тест коронавирус. Към момента в Дома от началото на епидемичния взрив е 174, като 132-ма са домуващите.

Високият брой общодиагностицирани случаи  се дължи на епидемичен взрив в Дома за хора с умствена изостаналост „Качулка“, обхващащ заболели сред персонал и потребители, съобщиха от РЗИ.

Директорът на дома съобщава, че движението в сградата е ограничено, хората в пряк контакт с пациента са изолирани, закупени са термометри за ежедневно измерване на температурата.

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.