Евангелски активисти плашат ромите от махалите срещу Стратегията на детето

Наплашени от пастори майки и бащи от квартал Факултета се обединяват срещу Стратегията на детето. На мирен митинг – шествие вчера те направиха подписка „НЕ на стратегията на детето“. Надас Амаре Чавен – „Родители обединени  за децата“ обикаляха гетото с плакати.

 

 

Евангелската проява във Факултета срещу Стратегията за детето не е единствената.

 

Създаденото през 2011 година Училище на Светия Дух на Жана  Георгиева-Гарден от София е също много активно. Нейното Национално женско движение (Н.Ж.Д.) „Естир”е „над-деноминационо служение обхващащо жени от цялата страна без оглед на тяхната деноминация, и етническа принадлежност“. Движението на Гарден е едно от първите противопоставили се на Истанбулската конвенция. В блога си Жана Г- пише: „Ние сме женско християнско служение „Естир“ и служим на други жени из цялата ни страна, но се противопоставяме и не подържаме идеологията на Феминизъм. Ние сме съвремени жени,но не съгласуваме концепцията на „еманципацията“,която разгражда женственоста на жената. Ние вярваме, че свободата и благоденствието на жените идва, чрез покорството им към тяхните мъже (като тяхно вътрешно убеждение) и разпознавайки авторитета на Бога върху тях.  Ето защо без пресилени думи, ние жените се противопоставяме срещу Истанбулската конвенция, която цели още повече да опорочи съзнанието на модерната жена на 21 век.“

 

През март 2019 години хората на Жана Георгиева – Гарден проповядват и срещу Стратегията на детето. Основните им послания са „Не на стратегията за детето! Норвежката идеология е геноцид!“

Национално женско движение (Н.Ж.Д.) „Естир“ е изключително влиятелно в махалите. Агитират срещу ранните бракове сред ромите.

Евангелските движения живеят в мрежа. Някои от тях като „Естир“ участват във  Втора европейска конференция на „застъпниците в пролома“-Германия. Дебатират се основно ценностите на християнското семейство и начините да се противопоставят на „рушителите“ му.

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.