Евроскептичният Найджъл Фарадж успешно разрушава двупартийния модел, сочи анкета на “Обзървър”

Споделете статията:

Новата партия на Найджъл Фарадж „Брекзит“ се радва на подкрепата на два пъти повече гласоподаватели, отколкото двете основни британски партии – Консервативната и Лейбъристката – взети заедно преди европейските избори на 23 май, показва последното проучване на общественото мнение.

Анкетата на центъра Opinium, поръчана от „Обзървър“, показва, че партията „Брекзит“ е на път да спечели 34% от гласовете. Лейбъристката партия е 2-ра с 21 на сто, проевропейската Либералдемократическа партия е трета с 12%, а Консервативната партия е едва на четвърто място с 11% подкрепа.

Не по-малко тревожни са данните за управляващите консерватори и при отговора на въпроса сред анкетираните какви са техните намерения за гласуване на следващите общи избори.

28% са посочили лейбъристите, а 22 – консерваторите, но партията „Брекзит“ изостава само с 1 процент от тях. Найджъл Фарадж основа партията през април с цел да накаже политическия елит, който обвинява в предателство към гласувалите за Брекзит.

Премиерът Тереза Мей води преговори с лидера на лейбъристите Джеръми Корбин в опит да постигне сделка за Брекзит, която да бъде одобрена в парламента. След като стана ясно обаче, че такава сделка едва ли ще бъде постигната преди 23 май, по закон Великобритания трябва да вземе участие в изборите за Европейски парламент.

Обединеното кралство трябва да напусне ЕС до 31 октомври.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.