Федерален съд в САЩ: не може да се отказват брачни свидетелства на еднополови двойки

Федерален съд в САЩ отхвърли последната жалба на служителка срещу щата Кентъки. Става въпрос за Ким Дейвис, която се прочу с отказа си да издава брачни свидетелства на еднополови двойки, предаде PinkNews. Още миналата година тя даде под съд щата, след като различни съдилища постановиха, че тя трябва да издава брачни свидетелства на еднополови двойки.

Дейвис прекара няколко дена в затвора, тъй като отказваше да се подчини на разпорежданията на местните съдилища да престане да дискриминира гей хората.

Последната ѝ жалба беше срещу бившия губернатор на щата и друг щатски служител, и беше отхвърлена от федералния апелативен съд. Междувременно губернаторът напусна поста си през декември. Съдът постанови, че на Дейвис не е нанесена непоправима вреда. В същото време, самата тя продължава да бъде съдена заради упражняване на дискриминация от Американския съюз за граждански свободи.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.