Философи помагат за застрашеното социално единство и сплотеност на обществото

Екипът на „ОнтоИдея“, осъзнавайки социалната ситуация в България и по света, предоставя безплатно и безвъзмездно философско консултиране на всеки, който се нуждае.

🔸 Какво е философско консултиране?
Философското консултиране е услуга, при която човек получава професионална помощ за това как да се справи с противоречия. Основното средство на философското консултиране са философските категории, понятия и идеи, с което се различава от другите видове консултиране.

🔸 Как да разбера дали въпросът ми е за философски консултант?
Сред най-честите формулировки на въпроси са:
🧠 Какво да правя, когато…? 🧠 Дали съм прав/а да…? 🧠 Може ли да се…? 🧠 Защо е така …? 🧠 Що е…? 🧠 Как да обясня на…какво е/защо…? 🧠 Как и какво да кажа на детето си за…? 🧠 Как да науча детето си на…? 🧠 Как да помогна на детето си?
🧠 Предвид социалната ситуация в момента, такива въпроси могат да бъдат свързани със зачестилите случаи на социална изолация (различна от физическата такава), застрашеното социално единство и сплотеност на обществото, изпадания в противоречие и невъзможност за предприемане на разумни действия.

🔸 Кои сме ние?
Ние сме дипломирани философи с дългогодишен опит в практическата и приложната философия – Философия с деца, Философско консултиране, Философски изследвания на продукти и услуги.

🔸 Как да се свържете с нас и как ще протече консултирането?
Може да ни пишете директно на нашата фейсбук страница или на ontoidea@ontoidea.com. Човек от екипа ни ще обсъди с Вас конкретния начин на онлайн работа – време, платформа, и др., според натовареността на екипа ни и Вашите възможности.

🔸 Къде мога да получа повече информация?
Повече информация за работата ни – дейности, статии, интервюта – може да намерите на нашите страници:
🌐 Философия с деца:
http://pwc.ontoidea.com/
https://www.facebook.com/ChildrenWithPhilosophy/
🌐 Философско консултиране:
http://counselling.ontoidea.com/
🌐 ОнтоИдея:
https://www.facebook.com/OntoIdeaBG/
В следващите дни ще споделяме повече информация за екипа ни, научната ни работа и представянията ни досега.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика
Avatar
Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.