Фондациите „Отворено общество“осъждат актовете на насилие и подкрепят мирните гражданските протести

Ние скърбим за смъртта на Джордж Флойд и твърде много други афро-американци, пострадали от полицейската бруталност, извършена от онези, чиято работа е да защитават и служат на нашите общности, не да убиват членовете им.

Намираме надежда в хората от страната, които се събраха, за да протестират мирно срещу правосъдна система, която в исторически план е предала цветните общности. Разграничаваме се от всякакви актове на насилие и няма да позволим разрушителните действия на малцина да ни отклонят от крайно важната задача да се обединим и заедно да изковем по-добро бъдеще за всички наши съграждани.

С гордост подкрепяме организациите, които утвърждават гражданското включване и утвърждават правото на всички американци да настояват пред правителството си за възмездие за техните страдания. Протестиращите срещу смъртта на г-н Флойд и полицейското насилие в страната, го правят от дълбока и постоянна загриженост за своята нация; не го вършат, защото им се плаща, както твърдят някои критици. Подобни твърдения са лъжливи, обидни и правят лоша услуга на фундамента на нашата демокрация, заложен в Първата поправка. Възможността и силата на хората да търсят отговорност и да приближават страната ни до нейните идеали продължават да не се сломяват.

Изявлението е публикувано на страницата на Отворено общество – виж тук.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.