Германия: гей двойка приютява 24 бежанци в апартамента си

Германска гей двойка е предоставила подслон на 25 бежанци в берлинския си апартамент. По този начин Дирк Волц и партньорът му се опитват да опровергаят твърденията, че с бежанците в Европа ще дойде прилив на хомофобия, твърди британското издание Pink News.

В статус във Фейсбук Дирк Волц коментира страховете, тиражирани от редица политици, че бежанците може да са агресивни или хомофобски настроени.

„От юли насам с партньора ми сме били домакини на около 24 души от Сирия, Афганистан и Ирак“, написа той в социалната мрежа. „Ножовете ни са още в кухнята, точно където ги оставих преди гостите ни от Сирия и Ирак да дойдат.

„Никога не ни потрябва ключ за спалнята ни, като изключим един път, когато скъп гост от Афганистан го поиска, за да си играе с котките ни. Нашите дебели, стари котки много се позабавляваха, както и младежът.

Но да се върна на ножовете: всичко, което беше накълцано с тях през седмиците, през които гостуваха бежанци у нас, беше лук, чесън и мноооого месо. Марио и аз още сме живи. Може би дори повече от преди“, разказа Волц.

По повод на страховете от бежанците, той заяви:

„Наистина, какво, по дяволите, се случва тук? Никой от мюсюлманите, която бяха от у нас, не искаше да ни убие, докато спим. Никой не ни обиди, понеже сме двама мъже, които делят едно легло. Нито един, по никакъв начин, не каза, че предпочита Шериата пред германското право. Не срещнахме нито един човек, който да не тъгува, че е напуснал дома си.“

 

 

Дирк Волц изтъкна и негативна страна на съжителството с бежанци – че използват много захар и сол и че се налага с партньора му да ходят до магазина да купуват.

Той сподели, че с партньора му са намерили сред бежанците приятели за цял живот, и че на всекидневно ниво германците са далеч по-нетолерантни от тях: „Истинското разочарование, което ни се случи, дойде под формата на обикновени текстови съобщения, смъртни заплахи на улицата и обидни писма на входната ни врата. Или просто от приятели от училище, които крещят и цитират партията Алтернатива за Германия.“

Според него хората се държат, сякаш процесът на миграция може да бъде спрян и сякаш те нямат отговорност на този свят.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.