Гражданинът Гулеков успя. Ще има преносима кутия за възрастните избиратели

Вчера деловодителката в кметство Освобождение прие всичките епикризи и документи и увери, че възрастните хора без ТЕЛК, ще имат преносима кутия, за да упражнят правото си на глас. Очаква се официално потвърждение от Община Бургас. След преговори с районната изборна администрация, подалият публичен сигнал Златко Гулеков е получил отговора, че ще бъде позволено на тези граждани да гласуват.

Това се случи след публикация във фейсбук профила на актьора Златко Гулеков.  В статуса си той обърна внимание за нарушението на конституционното право (а вече и задължение) за гласуване на възрастните хора, с типични за старостта заболявания. Как ще стигнат те до урните като са “трудно подвижни след фрактури, инсулти, паркинсон, предсърдно мъждене, коксартрози и артрити….”алармира актьорът(виж тук).

„Благодаря на РИК, че намериха творческо решение на проблема, както и всички други медии, които информираха обществото за проблема с невъзможността на възрастните трудно-подвижни граждани, които нямат ТЕЛК/НЕЛК, да упражнят правото си на глас. Когато има лидерска ситуация, лидерството е единственият възможен избор. Такова поведение завихря обществената енергия и решенията са в полза на цялото ОБЩЕСТВО, а не в частния интерес на възмутения индивид“, написа в профила си Гулеков.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.