Хомофобия в Пловдив, ЛГТБИ хората очакват институционална реакция

Споделете статията:

След атаките от ВМРО Пловдив срещу подготвяната от фондация GLAS изложба Balkan Pride, част от програмата на Пловдив 2019, вчера градът осъмна и с тези плакати, разпространяващи изфабрикувани компромати за ЛГБТИ хората.

Гражданската организация ЛГБТИ Пловдив има за цел да информира и създава силна и сплотена среда. Тя се бори за равноправие и толерантност. Сред основните им приоритети е видимостта на общността и съхраняването на идентичността.

Правозащитната фондация GLAS/Gays and Lesbians Accepted in Society/ реагира веднага срещу оклеветяващите действия. Тя е подписала преди дни заедно с още 9 авторитетни граждански организации  Меморандум за борба с езика на омразата, изготвен от ОЕБ “Шалом”. Фондацията ще предостави статистически данни показващи, че ЛГБТИ хората са като всички други хора.

 

 

Неправителствената организация ще следи реакцията на община Пловдив и институциите по повод нерегламентираното разпространение на тези материали и се надяват да последва поне заклеймяването им като реч на омраза.

 

Маргиналия също очаква реакции на институциите.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.