Хомофобска църква иска да саботира погребението на Робин Уилямс

Баптистка църква в Топека обяви, че ще саботира погребението на актьора Робин Уилямс. Нейни представители оповестиха намерението си в Туитър, съообщи британското ЛГБТ издание PinkNews.

Баптистката църква „Уестборо“ в Топека е известна най-вече с плакатите си „Бог мрази педалите“. Сега представителите ѝ се намират в Сан Франциско в рамките на кампания на църквата под надслов „Бог мрази медиите“. Кампанията е насочена срещу централите на Епъл, Фейсбук и Туитър.

Баптистите от столицата на Канзас обвиняват Робин Уилямс в „търгуване с мръсен, горделив грях“. Те го наричат „педалски сводник“ и предупреждават, че ще протестират не само срещу самото погребение, но и срещу всички съпровождащи дейности, свързани с почитането на паметта му.

Гневът на хомофобската църква е насочен към участието на Уилямс в два филма – „Клетка за птици“ и  „Мисис Даутфайър“. В „Клетка за птици“ актьорът играе гей мъж в съвместно съжителство, чийто син иска да сключи брак с дъщеря на консервативни родители. В „Мисис Даутфайър“ героят му е мъж, който се преоблича като възрастна детегледачка, за да може да се вижда с децата си.

В един от последните си филми – „Булевард“ – героят на Робин Уилямс преживява вътрешна борба във връзка със сексуалността си, след като среща млад проституиращ мъж. Досега филмът е излъчван само на фестивал в Лос Анжелис и все още не е пуснат по кината.

Робин Уилямс беше открит мъртъв в дома си на 11 август. Основната версия за смъртта му е самоубийство.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.