И голямата награда „Етична камера“ получава…

Утре в Мултимедийния център на БТА ще се проведе при спазване на задължителните противоепидемични мерки Церемония по награждаване на участниците в проекта „Млади активисти за човешки права“, финансиран от Програма Европа.

MarginaliaYouTubeChannel излъчва от 6 дни видеоразказите „Всеки обича„, „Хората в неравностойно положение“„Половите неравенства“,„Какво е да си различен?“,„Децата със специфични потребности„се състезаваха за зрителски харесвания. Мария Христова, Богдан Радев, Николай Събев, Александра Владимирова, Руслан Каписъски, Димитър Дамянов, Андрей Райчев, Теодора Павлова, Дара Нанкова, Деян Еничаров, Мериян Стефанова, Ивайла Караджинова, Александър Николаев, Ася Димитрова и Василена Речева,  в трудните условия на ковид ограниченията, прибавени към всекидевните им учебни часове, успяха да изработят професионално своите послания на толерантност!

Тази вечер, 16 октомври, 18 часа, гласуванията се прекратяват и ще бъде определена Наградата на публиката.

Голямата награда „Етична камера“ на името на майстора на документалното кино Юлий Стоянов, бе определена от жури в състав Борислав Михайловски, Асен Александров, Юлиана Методиева, Таня Величкова. Те имаха трудната задача да избират най-добротото от тази уникална младежка продукция създадена от екипи от няколко училища.

Специален гост е Малина Едрева, Председател на постоянната комисия по образование, култура и наука към Столична община. Тя ще връчи приза „Етична камера“. Асен Александров, директор на 51 СУ“Елисавета Багряна“ще даде сертификати на Програма Европа и Сдружение Маргиналия за участие в теоретичните часове и практическа работа по проекта. Младите продуценти, сценаристи и режисьори получават книги за майстори на киното и аудиовизуални изкуства.

Водещ на церемонията е “ Таня Величкова, журналист и преподавател.

Предвид усложнената ситуация с разпространението на Ковид-19  церемонията ще се излъчва НА ЖИВО във фейсбук.

Отменя се и малкото парти във фоайето. Празничните пакети с храна ще бъдат раздадени след церемонията.

 

 

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.