Иновативни училища разширяват културната компетентност на преподаватели и ученици

Споделете статията:

27 училища от 18 области и 21 населени места са новите участници във втория випуск на програма „Училища за пример” на фондация „Заедно в час”. Програмата е двугодишна и подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училището, които допринасят за успеха на всеки ученик, съобщава БНР.

Новите училища се присъединяват към 24 други, които продължават развитието си във втората си година на програмата. Участниците в програмата са избрани от подадени 99 кандидатури от цялата страна, които комисията по подбор оцени като много силни.

За училищата и от двата випуска на програмата предстоят едноседмични обучения в с. Арбанаси и в гр. Панагюрище.

Предстои курс „Лидерство в училище“, за учителите в съответните школа са предвидени два педагогически курса.

„Насърчаваме разширяване на културната компетентност на преподавателите и да подкрепят децата да развиват тяхната.“

Сред училищата за пример от София в първия випуск са класирани 75-о ОУ „Тодор Каблешков“, 40-о СУ „Луи Пастьор“ и 106-о ОУ „Григорий Цамблак“, а във втория випуск – 112-о ОУ „Стоян Заимов“, 35-о „Добри Войников“, 192-ро ОУ „Христо Ботев“ в с. Бистрица и „Тодор Влайков“ от гр. Пирдоп, София област.

„С програмите си „Заедно в час“ ми даде възможността да мечтая и да експериментирам в класната стая, да работя за по-добри резултати на моите ученици“, каза пред БНР Росен Богомилов. Той преподава история и е зам.-директор на 106-о основно училище.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.