И ученици протестират в Хонконг, YouTube спря 210 канала

Споделете статията:

YouTube обяви, че е спрял 210 канала, които изглежда били част от координирана кампания за влияние срещу протестите в Хонконг, съобщава actualno. Мярката, предприета от притежаваната от Google платформа дойде тази седмица, след като Twitter и Facebook обвиниха китайското правителство, че подкрепя кампания в социалните медии, за да дискредитира движението за демокрация в Хонконг с цел да предизвика политически раздори в града. „Деактивирахме 210 канала в YouTube, когато открихме, че се държат координирано, докато качват видеоклипове, свързани с продължаващите протести в Хонконг“, казва Шейн Хънтли от групата за анализ на заплахите за сигурността на Google в онлайн публикация.

Ден преди това около 3 000 души се събраха на митинга на учениците от средния курс в Хонконг, за да протестират срещу закона за екстрадицията. На него са присъствали и преподаватели. Участниците са провели мълчалив протест в знак на недоволство от събитията от 21 юли на метростанция Юанлан. Тогава група хора в бели фланелки и с палки нападнаха пътници и облечени в черно хора, за които са решили, че са демонстранти. В резултат на инцидента са били хоспитализирани 36 души.

След едноминутното мълчание демонстрантите запели „Do You Hear the People Sing?”( Чуваш ли, хората пеят?) от мюзикъла „Клетниците”. Учениците скандирали лозунги „Стачка на учениците на 2 септември”, „Пет големи искания и нищо по-малко”, „Революционна епоха, да възстановим Хонконг” и други.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.