Още от първи клас италианските ученици ще имат часове за климатичните промени

Споделете статията:

Учениците в италианските държавни училища ще имат задължителни часове, посветени на климатичните промени, предаде Асошиейтед прес.

Новината съобщи в Тwitter министърът на образованието Лоренцо Фиорамонти.

Фиорамонти, от антисистемното Движение „Пет звезди“, е най-откритият поддръжник на зелените политики в правителството и бе критикуван от опозицията през септември, че насърчава учениците да пропускат часове, за да участват в климатичните протести.

В интервю за „Ройтерс“ той коментира, че от началото на следващата учебна година през септември във всички държавни училища ще има 33 часа годишно, почти един час на учебна седмица, посветени на въпроси, свързани с климатичните промени, вдъхновени от шведската активистка Грета Тунберг, припомня БТА.

Много традиционни предмети, като география, математика и физика, също ще бъдат изучавани от перспективата на устойчивото развитие, обясни министърът, който е бивш преподавател по икономика в Университета на Претория.

Така Италия ще бъде първата в света страна, която ще има задължителни часове, посветени на климатичните промени и устойчивото развитие.

Учениците ще учат това от първи клас до гимназията.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.