Как да се прекъсне порочния кръг на бедността

2 Епизод на Подкаст „Социалът говори“ на Фондация КОНКОРДИЯ България, финансиран от Столична програма „Социални иновации“ беше публикуван в онлайн пространството. Темата е: „Закрилата на децата в България“.

Осъществяваме ли паралелна грижа и за родителите и за децата и как точно го правим? Как работим заедно всички звена  – държавни институции, неправителствен сектор и граждани и липсва ли нещо по веригата? Осъзнаваме ли всички, че за да може грижата ни за децата да е адекватна е необходимо да полагаме същата грижа и за специалистите, които я осъществяват? Как да прекъснем порочния кръг на бедността и гледаме ли на грижата за децата като грижа за доброто икономическо състояние на България?

 

Темата е с продължение, защото е важно грижата ни за децата да е постоянна във времето. А за нейното качествено и резултатно осъществяване не бива да забравяме, че трябва да се грижим и за специалистите от социалната сфера – хората, които остават скрити, а изпълняват толкова важна за развитието на обществото ни мисия.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.