Калифорния обяви извънредно положение заради коронавируса

Калифорния обяви извънредно положение след първия смъртен случай от новия коронавирус в американския щат. Първи случаи на коронавируса бяха регистраирани в Унгария и Словения. В същото време от Световната здравна организация (СЗО) съобщиха, че броят на заразените в света е нараснал с над 2200 души за едно денонощие, съобщи БНР.

Губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм обяви извънредно положение, след като възрастен пациент, вероятно заразил се по време на пътуване с круизен кораб, почина в северната част на щата. Друг пациент, който също бил на кораба, дал положителна проба за коронавируса. Губернаторът каза, че в Калифорния има 53 потвърдени случая на заразяване с коронавируса.

Броят на починалите в Съединените щати е 11, като 10 от тях са във Вашингтон.

Унгария потвърди първи два случая на Ковид-19 на своя територия. Заразените са двама ирански студенти.

Словения също се нареди сред страните, които регистрираха първи случай на болестта. Пациентът е пътувал до Словения от Мароко през Италия, която е най-засегнатата от епидемията европейска страна с над 100 смъртни случая.

Броят на заболелите във Франция достигна вчера 285 – със 73 повече от предишния ден. Починалите в страната са четирима.

Южна Корея съобщи за нови 438 случая на коронавирус, с което общият им брой достигна 5766. През изминалото денонощие са починали трима пациенти и общият брой на жертвите достигна 35.

Световната здравна организация е регистрирала за едно денонощие над 2200 нови случая на коронавируса в света. В Китай потвърдените са 139.

В Брюксел на извънредно заседание на Съвета по здравеопазване, ще бъдат обсъдени предприетите мерки от страните-членки на Европейския съюз срещу коронавируса. България ще бъде представена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.