Каракачанов отново изнудва правителството да приеме дискриминационната му концепция за ромите

Силовият вицепремиер Красимир Каракачанов, който е и лидер на ВМРО, предупреди, че ако приемането на концепцията му за интеграция на несоциализираните общности продължи да се отлага, правителството може да загуби доверието на българските граждани. В декларация той обвърза участието на ВМРО във властта с приемането на концепцията, която предвижда общественополезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост.

 

Според вицепремиера правителството игнорира концепцията, внесена в Министерския съвет през юли 2019 г., и оттогава документът “събира прах по нечии бюра, докато убийствата, грабежите и изнасилванията не спират”. Той изброява поредица криминални престъпления, включително убийства от последните години и заявява, че противодействието на битовата престъпност чрез засилване на полицейските мерки и промени в законите вече е невъзможно. “България може да има различни проблеми, но основният е, че има вече бели петна по картата – гетата са някаква друга реалност”, пише Каракачанов.

 

“Като вицепремиер по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО смятам за основна цел на своето участие във властта приемането на концепцията за справяне с проблемите сред несоциализираните общности”, пише Каракачанов.

“Това очакваме не само ние от ВМРО. Това очакват българите. Защото нашето доверие може да се дава и сваля. Но по-опасното е българите да не свалят своето доверие от държавата”, завършва декларацията.

В своя профил във фейсбук авторитетният културолог проф. Ивайло Дичев коментира: “Каракачанов пак се хвана с ромите. Май димката с Лувъра не проработи, пък и конспирациите около еврото, Норвегия и Канада нещо не бунят масите. Хайде едно ритуално бутане на колиби посред зима!”

източник

Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.