Кинозвездите от целия свят призовават „Да не се връщаме към нормалното!“

Споделете статията:

Все повече страни по света започват да премахват карантината, като постепенно се връщат към рутината на ежедневието. Група от повече от 200 актьори, режисьори, певци, филантропи и други известни личности реагираха на това с призив, публикуван в Le Mond. Те се обръщат както към гражданите, така и към световните лидери и ги призовават да се поучат от пандемията и да вземат всички необходими мерки за избягването на екологична катастрофа.

Озаглавено „Да не се връщаме към нормалното„, писмото е написано от френската актриса Жулиет Бинош и сънародника ѝ Аурелиан Баро, който е изтъкнат физик и философ. Подписано е от такива звезди като Робърт Де Ниро, Кейт Бланшет, Хоакин Феникс, Алфонсо Куарон, Руни Мара, Марион Котияр, Педро Алмодовар, Пенелопе Крус, Моника Белучи и мн. др. Известни личности от целия свят подкрепиха призива за радикални промени в света, като и за прекратяване на необузданото потребление, което унищожава планетата.

Обществото тряба да преразгледа своята ценностна система и да погледне отвъд консуматорството, преди да се върне към нормалния живот, за да предотврати възможната втора вълна и глобалния срив, до който би довела тя. COVID-19 ни прикани да забавим скоростта и да се отдръпнем от евтините амбиции за бързи успехи, които ни принуждават да „отричаме стойността на самия живот„.

Радикалната промяна, от която се нуждаем на всички нива, изисква смелост и решителност. Това няма да се случи без безкомпромисната ангажираност на всички нас. Трябва да действаме сега. Това е както въпрос на оцеляване, така и въпрос на достойнство и на взаимност,“ завършва емоционалното послание на звездите.

източник

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.