Крайнодясна група предлага домашно обучение с расистки песнички

Крайнодясна партия предлага програма за домашно обучение, която използва расистки песнички и твърди, че целият английски народ е с бяла кожа, съобщава Мирър.

Според движението Патриотична алтернатива 10 000 деца на месец гледат онлайн неговата „полезна” учебна програма по време на карантината. Тя помагала на децата да „учат история и култура, без оковите и идеологията на националната програма”.

На родителите е казвано да учат децата си как Великобритания е премахнала робството – като се разкрасява участието й в срамната търговия в продължение на 300 години и като се обвиняват „африканските вождове”, че са продавали хората си. Уроците са съсредоточени върху „героичната епоха”, когато британците са били „превъзхождащ народ, който показвал огромна смелост”.

Партията се предвожда от две противоречиви личности. Едната е неонацистът Марк Колет, 40, от Лийдс – отрицател на Холокост, който е публикувал в Туитър, че се извършва „геноцид над белите”. Той управлява младежкото крило на партията. Заместник му е Лора Таулър, критик на движението „Животът на черните има значение”.

Според сайта на Патриотична алтернатива домашното обучение по време на карантина е „благословия за националистите” и се обяснява как да се кандидатства за постоянно обучение на децата у дома.

Депутати, образователни експерти и активисти описват образователното съдържание на партията като „дълбоко шокиращо”. Бившият шеф на Кабинета за образователни стандарти Майкъл Уилшоу заявява, че, ако в момента е председателстващ, ще предупреди родителите за достъпа до подобни сайтове и, че никой здравомислещ учител не трябва да ги ползва. Според депутата Афзал Кан по време на пандемията се забелязва увеличение на крайно-дясната активност и расистките нападки. „Групировки като Патриотична алтернатива използват карантината като възможност да прокарват изпълнената си с омраза идеология”.

Уроците, предназначени за деца от 5 до 16 години, включват математика, англосаксонска история, Чарлз Дикенс и природа.

Но, ако се погледне отблизо, прозира крайнодясна идеология. Един урок, наречен „Народът на Англия”, включва описанието му с твърдението: „Ние всички имаме бяла кожа”. В друг, „Бъди горд с народа си”, се казва, че движението за равенство „Животът на черните има значение” цели да „разруши Западната цивилизация, белокожото семейно ядро, християнството и частната собственост”. В същия урок се твърди, че имигрантското „нашествие” причинява „разрив, нещастие и насилие”. Накрая се задават въпроси, като кой пръв е стигнал до най-високата точна на Земята, дъното на океана, Северния и Южния полюси – с отговор на всеки: „белите”.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.