Кралицата на Англия ужасена, звезди на киното и поп културата даряват средства за горяща Австралия

Споделете статията:

Актьори, поп звезди и британското кралско семейство предложиха подкрепата си на жертвите на безпрецедентните пожари в Австралия, като помагат да бъдат набрани милиони за борбата с бедствието, съобщи Ройтерс.

Никол Кидман и съпругът й Кийт Ърбан дариха 500 000 долара в помощ на борбата с пожарите в Австралия.”Подкрепата, мислите и молитвите на семейството ни са с всички, засегнати от пожарите в цяла Австралия” – написа носителката на филмовата награда “Оскар” до линк към национална интернет страница за дарения за борбата с пожарите.

Двойката, чиято къща също е под заплахата на огненото бедствие, подкрепи усилията на местните пожарникари в борбата с огъня. Актрисата и съпругът й споделиха в Instagram списък с организации, на които хората могат да помогнат. Говорител на двойката потвърди дарението на сумата и отхвърли слуховете, че австралийският им дом е бил засегнат от пожарите. Множество други звезди също направиха дарение на различни организации, които гасят пожарите в Австралия, като общата сума достига около 12 000 000 долара.

Кралица Елизабет Втора вчера се присъедини към внуците си принцовете Уилям и Хари и изрази ужаса си от стихията и благодарността си към пожарникарите, които рискуват живота си.

Австралийската комичка Селест Барбър, чието семейство живее близо до засегнатия от пожарите гр. Идън на югоизточния бряг, която е от Сидни, също набира средства в полза на пожарникарите и спасителните служби за животни. Страницата GoFundMe, създадена от Барбър, набра 20 милиона австралийски долара (13,90 милиона щатски долара) за пожарната служба на Нов Южен Уелс. Линкът беше споделен от певицата Лизо и актрисите Натали Портман и Селма Блеър.

Актрисата от „Big Little Lies“ сподели списък с организации, на които хората могат да помогнат в Instagram, и написа: „Подкрепата, мислите и молитвите на нашето семейство са с всички засегнати от пожарите в цяла Австралия. Правим дарение от 500 000 долара на местните пожарникарски служби, които правят всичко по силите си”.

Сред дарителите е и Пинк, която също отдели 500 000 долара. И Хю Джакман обеща подкрепата си за онези, които работят за ограничаване на пожарите.

по материали на медиите

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.