Кремъл отказва да коментира спекулациите за отсъствието на Путин от Москва

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира твърденията на независимия тв канал „Дождь”, че руският президент Владимир Путин не е в Москва през последните няколко дни, съобщи Ройтерс.

Путин, който не е бил виждан на обществени места или на живи телевизионни предавания повече от една седмица, отложи срещата си с казахстанския и беларуския лидери миналата седмица. Източници твърдят, че президентът е бил в резиденцията си на езеро Валдай, в Новгород.

Анонимен представител на казахстанското правителство е казал пред Ройтерс, че Путин може и да е отложил срещата с двамата лидери заради болест. Но в интервю за Ройтерс в четвъртък, Песков е уверил, че 62-годишният президент е в добро здраве.

Мълчанието на Путин миналата седмица породи трескава спекулация за всичко – от здравословното му състояние, до поста му и дали не е отишъл в Швейцария, за да гледа как приятелката му ражда.

Кремъл отрича всички слухове.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.