Кремъл отказва да коментира спекулациите за отсъствието на Путин от Москва

Споделете статията:

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира твърденията на независимия тв канал „Дождь”, че руският президент Владимир Путин не е в Москва през последните няколко дни, съобщи Ройтерс.

Путин, който не е бил виждан на обществени места или на живи телевизионни предавания повече от една седмица, отложи срещата си с казахстанския и беларуския лидери миналата седмица. Източници твърдят, че президентът е бил в резиденцията си на езеро Валдай, в Новгород.

Анонимен представител на казахстанското правителство е казал пред Ройтерс, че Путин може и да е отложил срещата с двамата лидери заради болест. Но в интервю за Ройтерс в четвъртък, Песков е уверил, че 62-годишният президент е в добро здраве.

Мълчанието на Путин миналата седмица породи трескава спекулация за всичко – от здравословното му състояние, до поста му и дали не е отишъл в Швейцария, за да гледа как приятелката му ражда.

Кремъл отрича всички слухове.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.