Кремълският враг Навални е задържан в предварителния арест, Москва казва на Запада да си гледа собствения бизнес

Руски съдия остави в понеделник критика от Кремъл Алексей Навални за 30 дни в предварителния арест за нарушаване на условията на условна присъда в затвора, игнорирайки призивите на западните страни да освободи незабавно опозиционния политик, съобщава Ройтерс.

 Решението, ден след като полицията го задържа на летището, тъй като той се завърна у дома за първи път, откакто беше отровен, може да е прелюдията той да бъде затворен от години. Московската затворническа служба подаде молба за преобразуване на условна присъда от 3,5 години за присвояване по същото дело, което според него е измислено, в реален затвор по-късно този месец.

Навални също е изправен пред три други отделни наказателни дела. Организацията на обединените нации и западните страни предупредиха Москва  за нови санкции преди решението да напусне Навални. Москва им каза да си гледат собствения бизнес. Във видео, публикувано в Twitter след решението, Навални призова руснаците да излязат на улицата в знак на протест. „Не се страхувайте, излезте на улицата. Не излизайте за мен, излизайте за себе си и бъдещето си “, каза опозиционерът.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.