ЛГБТИ общността вече има център за срещи с ново приемно време

Споделете статията:

Rainbow Hub, първият български ЛГБТИ център, отвори врати през април тази година и стана дом на десетки куиър събития и инициативи. Освен като общностно пространство, той служи за офис на трите ЛГБТИ организации, които го създадоха: фондация GLAS, фондация “Ресурсен център Билитис” и Младежка ЛГБТИ организация “Действие”, съобщава сайтът www.huge.bg

Rainbow Hub обявява приемно време, в което всеки ще може да посети пространството и да се запознае с дейностите му. Посетителите ще имат възможност да зададат въпроси, свързани с правата на ЛГБТИ хората в България, да потърсят подкрепа или просто да се запознаят с доброволците и екипа на Хъба на чаша кафе. Всеки ЛГБТИ човек или съюзник е добре дошъл всеки вторник и четвъртък между 15:00 и 18:30 на адрес: София, ул. Любен Каравелов 24, ет. 1.

Целта на центъра е да предоставя защитено пространство за ЛГБТИ общността да се среща и разраства, да обменя информация и търси подкрепа, затова екипът на Rainbow Hub насърчава всеки куиър човек да се чувства добре дошъл.

Освен в приемното време, може да посетите Rainbow Hub като се включите в някоя от вече съществуващите инициативи. Програмата на Rainbow Hub включва срещи на различни групи по интереси: групи за самоподкрепа на ЛГБТИ младежи (BraveLab), транс и интерсекс хора (T.I.A.), ЛГБТИ родители и съ-родителство. В пространството се срещат филмовият и литературният клуб – Big Gay Film Club и Big Gay Book Club, а от скоро ще започнат и срещите за англоговорящи ЛГБТИ хора – Rainbow Sofia. В приемното време на Rainbow Hub ще има и възможност за анонимно и безплатно тестване за ХИВ с орални тестове, подкрепено от Telus International.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar
Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.