Мадона: гей правата изпреварват правата на жените

Мадона заяви, че има по-голям напредък в областта на гей правата, отколкото в правата на жените. „Хората са много по-отворени към гей-общността, отколкото към жените“, каза тя в интервю за популярното американско ЛГБТ списание Out.

„Жените все още са най-маргинализираната група“, каза още „кралицата на попа“. „Те все още са група, която хората не позволяват да се промени.“ Според нея почти няма прогрес от 1983 насам. „Има напредък за гей общността, за афро-американската общност, но жените все още продават задника си. За мен последната велика граница е жените“.

Мадона коментира и отношението на пресата към жените: „Все още си категоризирана – все още си или девственица, или курва. Ако си на определена възраст, не е позволено да изразяваш сексуалността си, да бъдеш необвързана или да ходиш с по-млади мъже.“ След навършване на 50 години Мадона имаше връзки с трима млади мъже под 30. Според нея, за такова поведение мъж никога не би бил критикуван.

Една от знаковите „гей икони“, Мадона популяризира гей културата и многократно се е застъпвала за правата на ЛГБТ хората. През 2011 тя призова феновете си да подкрепят еднополовите бракове в Ню Йорк. Същевременно, през цялата си кариера тя се бори за равни права на жените. През 1994 тя заяви: „Не бих наела педали, които мразят жените“, и дори добави: „Ще убия педалите, които мразят жените. Всъщност ще убия всеки, който мрази жените.“

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.