Майка анти-ваксър и нейната дъщеря починаха само няколко дни в болница след като се заразиха с Covid-19,

ВВС съобщи, че 32-годишната Сами-Джо Форде е починала в болницата в Ълстър в събота, където е била лекувана в същото отделение с майка си Хедър Мадърн, която почина на 31 август.

Мадърн споделя редица теории на конспирацията на Covid преди смъртта си, както и публикации за медицински сестри, които са изправени пред уволнение, ако откажат ваксина. Тя споделя и видеоклипове от Кендис Оуенс, консервативен коментатор и активист от САЩ, за това как да реагира, ако работодателят ви принуди да бъдете ваксинирани, и друг клип на жена, която се противопоставя на ваксинирането на деца.

 

Форд и Мадърн щяха да бъдат сред първите групи, отговарящи на условията за имунизация, когато програмата за ваксиниране започна през януари. Бащата на Форд, Кевин Макалистър, заявява пред Би Би Си: „Това току -що разби моя свят. Загубих дъщеря си, най -добрия си приятел. “ Той каза, че Форде, който има четири деца, и Мадърн са „много, много близки“. „Те работеха заедно, живееха заедно и умряха заедно“, каза той„.

Скърбящият баща не знае защо дъщеря му и бившият й партньор не са приели предложението за ваксината. „Тези хора, които не приемат инжекцията Covid-19-те не мислят за другите хора, които оставят след себе си“, казва той.

NHS официално стартира своята кампания за стимулиране на коронавирус в четвъртък, според която на милиони хора, отговарящи на условията, ще бъде предложена ваксина Pfizer или в някои случаи половин доза Moderna. Те включват ваксиниране на хората от първа линия и персонал за социални грижи, всеки на възраст над 50 години и тези под 50 години със здравословни състояния, които ги излагат на риск от тежък Covid. Вероятно хората ще получат своя бустер ваксина в същия приоритетен ред, както по време на първоначалната кампания за ваксинация.

Анализът на правителствените данни на информационната агенция PA показва, че малко над 900 000 души в Англия на възраст над 50 години са получили втората си доза ваксина най -малко преди шест месеца, което ги прави подходящи за бустер. Това ще достигне 2,7 милиона до началото на октомври и 10,4 милиона до началото на ноември.

източник

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.