„Маргиналия“ получи наградата на публиката „Свободен електрон“ на BlueLink

от -
1 153
Екипът на "Маргиналия". От ляво надясно: Светла Енчева, Марта Методиева, Емил Коен, Юлиана Методиева. Снимка: Мила Цалова.

„Маргиналия“ спечели гласовете на публиката в тазгодишните награди „Свободен електрон“ на Фондация BlueLink. Наградата от името на Управителния съвет на фондацията беше присъдена на Инициатива „Правосъдие за всеки“. Церемонията по награждаването се състоя тази вечер в Червената къща.

Към 12 часа на обед днес, когато беше крайният срок на гласуването, „Маргиналия“ водеше в гласуването на публиката във Facebook. Другите номинирани за наградата освен „Маргиналия“ и „Правосъдие за всеки“ бяха Блог за Економика на Димитър Събев и Общество.бг.

За презентацията е нужен JavaScript.

Сайтът „Маргиналия“ „номиниран и заслужено награден за впечатляващото използване на интернет като алтернативна и мощна платформа за публикуване на научни и журналистически материали в подкрепа на правата на човека и малцинствата“, каза управляващият редактор на „БлуЛинк“ Павел Антонов.

Наградата за „Правосъдие за всеки“ се присъжда за „изключително навременната, вдъхновяваща и ефективна употреба на социалните мрежи и интернет, за постигане на върховенство на закона, справедливост, независим съд и ефективно правораздаване“, според председателя на УС на „БлуЛинк” Наталия Димитрова.

В края на церемонията Павел Антонов изпълни песента Imagine на Джон Ленън: