“Маргиналия” получи наградата на публиката “Свободен електрон” на BlueLink

“Маргиналия” спечели гласовете на публиката в тазгодишните награди “Свободен електрон” на Фондация BlueLink. Наградата от името на Управителния съвет на фондацията беше присъдена на Инициатива „Правосъдие за всеки“. Церемонията по награждаването се състоя тази вечер в Червената къща.

Към 12 часа на обед днес, когато беше крайният срок на гласуването, “Маргиналия” водеше в гласуването на публиката във Facebook. Другите номинирани за наградата освен “Маргиналия” и “Правосъдие за всеки” бяха Блог за Економика на Димитър Събев и Общество.бг.

This slideshow requires JavaScript.

Сайтът “Маргиналия” “номиниран и заслужено награден за впечатляващото използване на интернет като алтернативна и мощна платформа за публикуване на научни и журналистически материали в подкрепа на правата на човека и малцинствата”, каза управляващият редактор на “БлуЛинк” Павел Антонов.

Наградата за “Правосъдие за всеки” се присъжда за “изключително навременната, вдъхновяваща и ефективна употреба на социалните мрежи и интернет, за постигане на върховенство на закона, справедливост, независим съд и ефективно правораздаване”, според председателя на УС на „БлуЛинк” Наталия Димитрова.

В края на церемонията Павел Антонов изпълни песента Imagine на Джон Ленън:

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.