Мексико: 12-годишно дете се изправи срещу 11 000 хомофоби

12-годишно момче се изпречи на пътя на шествие срещу проект за легализиране на еднополовите бракове в Мексико. Демонстрацията, в която се включиха около 11 хиляди души, се проведе в град Селая, съобщи huge.bg, като се позова на PinkNews.

В протестите срещу предложението на мексиканския президент Енрике Пена Нието да се въведе брачно равенство в страната се включиха десетки хиляди хора. Те бяха организирани от Националния фронт за семейството – асоциация на организации и религиозни групи, които са против правата на ЛГБТ хората.

Докато протестиращите преминаваха през центъра на Селая, 12-годишно момче застана на пътя им в опит да ги спре.

“Първоначално си помислих, че детето просто си играе,” каза фотографът и журналист Мануел Родригез пред Regeneración. Но когато успял да говори с момчето, което пожелало да остане анонимно, то казало: “Имам чичо, който е гей” и допълнило: “И мразя това, че хората мразят.”

Мексиканските медии сравниха момчето с Незнайния воин – мъжът, който през 1989 г. застана на пътя на няколко танка в деня след кървавото потушаване на протеста на площад Тиананмен в Пекин.

В седем мексикански щата и в столицата на страната вече разрешено на еднополовите двойки да сключват брак.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.