Млада двойка е арестувана в ОАЕ за извънбрачен секс

Споделете статията:

Гражданин на Южноафриканската република (ЮАР) и неговата украинска годеница са арестувани в Обединените арабски емиратства (ОАЕ) по обвинение в „незаконни сексуални връзки“.  Майката на младия човек апелира те да бъдат освободени, като заяви, че единственото „престъпление“ на двойката е, че те са влюбени един в друг, съобщава Би Би Си.

29 годишният Емлин Калвервел и 27 годишната му приятелка Ирина Ногай са арестувани, след като младата жена се оплакала на лекар от болки в областта на корема. Лекарският преглед установил, че тя е бременна.

„Извънбрачните сексуални контакти“ са смятани в Обединените арабски емиратства за престъпление.

Майката на младежа Линда Калвервел разпространи апел за тяхното освобождение. Тя подчета, че освен че двамата се обичат, не са извършили нищо незаконно, и попита дали обичта е незаконна.

News24 В отговор на нейните апели Министерството на външните работи на ЮАР заяви, че не може с нищо да помогне на двойката, защото те са нарушили закон на ОАЕ, предаде сайтът News24. Властите на ЮАР посъветваха влюбената двойка да потърси помощта на адвокат, съобщава кореспондентът на Би Би Си в Йоханесбург. От своя страна властите на ОАЕ не коментират по никакъв начин ситуацията.

Младите хора са задържани още през януари, но за това става известно едва сега.

Емлин Калверал работи в ОАЕ през последните пет години. Майка му казва, че семейството му се опитва да предаде на арестуваните, че ги обича и че то ще направи всичко възможно, за да ги освободят.

На арестуваната двойка досега не са предявени официални обвинения. Ако съдът ги признае за виновни в „извънбрачни сексуални връзки“, може да ги осъди на дълги години затвор.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.