Моля, мислете! Моля, гласувайте!

Традиционните европейски политически политически семейства – десноцентристката Европейска народна партия (ЕНП) и левоцентристкият Прогресивен алианс на социалистите и демократите (ПАСД) – вероятно ще загубят част от влиянието си и ще се изправят срещу най-голямото си предизвикателство досега от страна на групата от популистки, националистически и крайнодесни партии, които са решени да изземат властта от ЕС в полза на собствените си правителства, твърди Раф Кейзърт от Асошиейтед прес.

Европейските крайнодесни и националистически партии се надяват да повторят това, което направи президентът Доналд Тръмп на изборите в САЩ през 2016 г., и онова което постигнаха привържениците на Брекзит на референдума за напускане на ЕС. То е да подкопаят сегашните власти, да стоварят критиките си върху онези, които смятат за изолиран елит, и да предупредят за мигрантите, които се струпват по границите на Европа, готови да откраднат работните места и културата на континента.

„Ако фрагментирате Европа, няма шанс за по-силна Европа. Съединението прави силата“, казва Макрон.

Как е у нас?

Ето какво написа в профила си тази сутрин уважаваният културолог и постоянен анализатор на Маргиналия Ивайло Дичев:

„Брекситърите всъщност се борят срещу европейските регулации, които ще ограничат офшорната икономика. Те мечтаят Лондон да се превърне в един вид Сингапур, а това е възможно именно при Брексит без сделка. Самият Фараж беше разкрит да има офшорна компания в Айл ъф ман.
Салвини днес надува дефицита и съсипва държавата си. Помним, че неговата партия през 90те беше сепаратистка, бореше се за независимост на Северна Италия, преизмислена като Падания. Тогава предшественикът му Боси казваше, че от италианското знаме му се повдига.
Щрахе, оглавил ревизионистката Партия на свободата, където членуваха стари нацисти, се оказа готов да продава страната си на руски олигарси,

В България ВМРО търгува с българско/европейско гражданство, но необезпокоявана продължава да седи в правителството. Льо Пен взима заеми от Русия, които забравя да върне, а в момента осъдена да върне на европарламента 300 000 евро, с които е злоупотребила…
Ето това е компанията, която иска Европа на нациите. В основата на антиевропейската идеология е принципът на сицилианската мафия „Коза ностра“ – „наша работа“, т. е. не ни се бъркайте, оставете ни суверенно и гордо да безчинстваме.
Моля, мислете!

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.