Момчетата с черни качулки и нацистки жестове отново са на протеста

След 22,30 часа  снощи в „тъмната част“ на деня на площада пред Министерския съвет се забелязват и първите компактни групи от момчета с качулки и с “футболна хореография”. Скандиранията им: „Боклуци! Боклуци! Боклуци“, съзнателно нажежават обстановката, пише Clubz.

Втори ред полицаи, оборудвани с щитове се наредиха зад колегите си в района, където са се събрали млади мъже с по-агресивно поведение.

Мъж на средна възраст с шалче трикольор от агитката пред Министерския съвет: От волейболен клуб „Васил Симов“ съм. Тука сме и други от ЦСКА“. Репортер на „Дневник“ откроява и около 8 души от агитката на „Левски“.

Подобно на миналия петък, когато имаше сблъсъци между полицаи и протестиращи, група от множеството се доближи до охраняващите сградата на Министерския съвет. Те са с черни дрехи, шапки и с нацистки жестове скандират „Бойко, к*рво!“. Пред полицаите застанаха няколко други протестиращи, наподобявайки „жива верига“.

Не закъсняват първите димки пуснати от струпаните пред централния вход на правителствената сграда.

Въпреки явното им желание за провокация, момчетата бяха плътно обградени от представители на медиите и полиция и сякаш не смееха да действат по-брутално.

 

В 23,07 часа явно разбрали, че няма да им позволят мародерства младежите с качулките си тръгват. На площада останаха единици от тях.

Малка група от “момчетата в черно”, придружени от дами, продължава да стои пред официалния вход на Министерския съвет и дори успява да се доближи до униформените. Групата скандира: „Сърце, душа, за България!“, но полицията не предприема никакви по-радикални действия, освен да изпрати парламентьор.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.