Москва е на предела на възможностите си да овладее заразата

Лечебните заведения на Москва работят на предела на възможностите си, а досега по официални данни тук са установени малко над 10 хиляди случая на заразени. Хора с пневмония или със симптоми на коронавируса са насочвани към клиники в Подмосковието, където на места са се оформили опашки от линейки, чакащи часове наред да бъдат допуснати, за да оставят пациентите, пише Дневник.

 

“Болниците и спешна помощ работят на предела на възможностите си”, каза Анастасия Рикова, зам.-кмет на руската столица.

До края на март властите казваха, е ситуацията е под контрол и в страната няма епидемия. След това случаите, обявявани официално, бяха доста малко, но през последните дни бързо се увеличават. В неделя бе съобщено за нови 2186 заразени и общо 15 770 в цялата страна. За последните 24 часа починаха 24 души и смъртните случаи от COVID-19 станаха 130.

Но мнозина се съмняват, че това отразява реалността в страната с почти 145 милиона души население.

 

Първият случай на коронавирус в Москва беше регистриран на 19 март

Преди две седмици в Русия бяха регистрирани 53 нови случая на коронавирусна инфекция, според оперативния щаб за борба с разпространението на болестта. Оттогава броят им нараства стремително.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.