На литургия за Бъдни вечер Папа Франциск напомни, че всеки отхвърлен човек е дете на Бога.

Дори и в най-тежки времена християните трябва да имат вяра в Бог, каза папа Франциск по време на литургията на Бъдни вечер, на която присъстваха малко вярващи.

Религиозната служба в базиликата „Св. Петър“ започна два часа по-рано от обикновено,така че да може да приключи преди началото на вечерния час в Италия в 22 ч.

„Бог винаги ни обича с по-голяма любов от тази, която питаем към себе си. Благодарение на това той влиза в сърцата ни“, каза светият отец в проповедта си.

Франциск посочи, че идването на Бог в нашия свят е великолепен дар.

„Синът на Бога е роден като човек, който е отхвърлен, за да ни каже, че всеки отхвърлен човек е дете на Бога. Той се появи на света, както се появява всяко дете – слаб и уязвим –  за да се научим да приемаме слабостта си с любов.“

От Ватикана съобщиха, че папата няма да говори пред множеството на площад „Св. Петър“ на Коледа и няма да произнесе благословията „Урби ет орби“ от централния балкон на базиликата.

Вместо това, посланието ще бъде отправено от апостолическия дворец и ще бъде излъчвано онлайн в реално време.

източник

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.