На ръба: Организация за закрила на българските граждани прави автокино пред сараите на Доган

Инициативата за културен пърформънс до летните сарай на нос Чукалята е на Организацията за закрила на българските граждани. Лятното автокино ще се проведе на общински паркинг до имота на Доган в парк „Росенец“. То ще е на общинския паркинг, който се намира пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС, съобщи Бисер Русимов от ОЗБГ.

Капацитетът е за около 30 автомобила, но имало възможност, уточняват организаторите, и за правостоящи почитатели на киното. Прожекцията ще започне в 21.00 часа на 23 август. Подбрано е българско заглавие, което е било забранено преди 1989 година,  уточняват от burgaznews.

Основната цел на Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ) е да помага на български граждани, да възпитава в родолюбие, да извършва патриотични дейности, да съдейства на държавата при решаване на етнически проблеми срещу български граждани. Провеждала е събития срещу анти-семейните и анти-националните закони;Срещу приватизацията на Социалната грижа от НПО грантаджии;
Срещу вкарването на пълна бъркотия в законите за закрила от насилие, социалния кодекс, наказателния кодекс и прочее; За пълна отмяна на ЗСУ; Срещу СЕТА – всеобхватно споразумение за поробване на националните ресурси на всяка страна-участник и в това число България. Лозунгът й е „Да живее България“!

Още по темата за националистическия подтекст на акцията в Росенец виж тук.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.