КОНКОРДИЯ България получи приз за цялостен принос

 

Фондация „КОНКОРДИЯ България“ бе удостоена с Голямата награда за цялостен принос в социалното развитие на България от Национален алианс за социално развитие (НАСО). Наградата е в категория „Неправителствени организации“ на Годишните национални награди на НАСО 2021 и бе връчена на официална церемония по време на галавечерята след Националния форум „Социални услуги, социално предприемачество и заетост“.

„Да получим Голямата награда в областта, в която работим отдадено вече повече от 12 години за нас е огромна чест и признание. Тя е за нашата политика за защита на децата. Работата ни по нея започна през 2017 г. по инициатива на международната мрежа „Конкордия Социални проекти“, част от която сме, за създаване на универсална политика за защита на децата от всички организации. Ние одобрихме идеята и веднага започнахме усилена работа, защото основната група уязвими хора, с които работим са именно децата. Оттогава до днес постоянно проверяваме нейната актуалност и ефективност с потребителите ни (децата) и служителите на фондацията“, казват от организацията.

От екипа се гордеят с политиката за защита на децата.  Така те разбират какво е мнението им и ги обучават какви са техните права и задължения.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.