Нетаняху: Израел ще устои на международния натиск за Газа

Израел ще устои на международния натиск да спре операциите си срещу палестински бойци в Ивицата Газа, заяви министър председателят Бениямин Нетаняху, цитиран от Би Би Си.

Той съобщи, че Израел е атакувал повече от 1000 цели там от вторник и че е използвал два пъти повече сила от приложената в подобна операция през 2012 г.

Според палестински представители най-малко 121 души са загинали по време на въздушните удари.

Бойците от Хамас са продължили ракетния обстрел срещу Израел от Газа, причинявайки щети и наранявания.

Според Нетаняху той провел „много добри и положителни” телефонни консултации с американския президент Барак Обама и германския канцлер Ангела Меркел. Заключителните му думи обаче са, че „никакъв международен натиск няма да ни попречи да действаме с всички сили”.

Палестинският министър на здравеопазването заяви, че освен убитите, 750 души, предимно цивилни, са били ранени в израелската операция „Защитно острие”, откакто е започнала във вторник.

Офисът към ООН за координация на хуманитарните акции е отчел, че 77% от хората, убити досега в Газа, са били цивилни. Според Израел сред загиналите има „десетки терористи”.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.