Нов ислямобофски акт – този път в центъра на София

Днес в 18.20 часа е извършено ислямофобско престъпление от омраза срещу сградата на Главно мюфтийство, пише във фейсбук профила си Джелал Фаик, главен секретар на вероизповеданието.

 

Истинско чудо е, че няма пострадали. Бруталното нападение е направено в центъра на Европейска София, пред погледа на десетки души.

Деянието на вандала е записано и от охранителните камери. За щастие при нападението няма пострадали. Записът на камерите сочи, че след извършването на нападението лицето извършител побягва в неизвестна посока.

Това е поредното посегателство срещу сградата на Главно мюфтийство в столицата.

Заклеймявам бруталното нападение над сградата на Мюсюлманското изповедание което представлява и обгрижва духовния живот на над един милион мюсюлмани в Родината ни. Този индивид, който извърши това престъпление, ще си получи заслуженото пред българските съдилища (надявам се), казва още Джелал Фаик.

 

 

Мюсюлманско изповедание ще настоява случаят да бъде разследван като престъпление от омраза, а не просто като хулиганска проява, се казва в прессъобщение на Главно Мюфтийство разпространено току що.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.