Нов проект: Мониторинг на публичните ресурси за ромското включване

Споделете статията:

Нов проект, посветен на прозрачността на финансирането на ромското включване, прави официалния си старт днес. „Мониторинг на публичните ресурси за ромското включване“ е посветен на проблема с прозрачността и отчетността на публичните средства за ромското включване на местно равнище в България. Той е съфинансиран от Инициатива за Европа на Фонданция „Институт Отворено общество“, Офис за ромски инициативи (OSIFE-RIO). Координатор на проекта е Асоциация „Интегро“, а партньори – Програма „Достъп до информация“ и Сдружение „Маргиналия“.

„Магринария“ стартира днес подсайт Мониторинг на публичните ресурси за ромското включване, на който ще се публикуват материали по темата. В подсайта ще има рубрика Ромски гласове, в която ще могат да се прочетат позициите на самите роми по отношение на начина на изразходване на ресурсите за тяхното включване. Това е така, защото екипът на проекта е убеден, че мненията на ромите често не се вземат под внимание, когато се решава как да се изразходват средствата за тяхната интеграция.

Повече за инициативата може да се прочете в раздела За проекта. Читателите на „Маргиналия“ могат да прочетат интервюта с ръководителя на проекта Лилия Макавеева и с членовете на екипа.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.