Нови случаи на COVID-19 у нас и по света

В България 163 са новите случаи на коронавирус у нас, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. За последното денонощие са направени 5443 PCR теста. Шестима са починали, а излекуваните са 145.

Най-много нови случаи има в София – 33, следван от Благоевград – 29 и Пловдив – 21.

Броят на новите случаи на COVID-19 във Франция доближи пика си от края на март. Броят на хоспитализираните в интензивни отделения расте с най-бързия си темп за последните почти два месеца, предаде Ройтерс.

Новите потвърдени случаи за денонощие са 7017, малко по-малко от пика от 7578 на 31 март. Това е и едва третият път от началото на пандемията, в който броят на новозаразените за денонощие е над 7000.

Общият брой на случаите на коронавирус във Франция е 293 024.

Броят на хоспитализациите се увеличава с 28 – до 4632 и за пети пореден ден расте, тенденция, която не е наблюдавана от април. С 26 (до 446) се увеличава и броят на хората в интензивно отделение – увеличение за шести пореден ден.

Няма обаче опасност от поставяне под напрежение на френската здравна система, която в края на март беше претоварена.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия се увеличи с 1311 до 246 166, показват данните на Института „Роберт Кох“, цитирани от Ройтерс.

Жертвите се увеличават с осем до 9321, показва статистиката.

Цяла Испания става високорискова дестинация за германците, след като Институтът „Роберт Кох“ включи и Канарските острови в списъка с огнищата на коронавирус, предаде ДПА.

Часове по-късно германското министерство на външните работи публикува на сайта си препоръка да се избягват неналожителните пътувания до всички испански региони поради високия темп на разпространение на заразата.

Новите регулации от германска страна стават факт въпреки усилията на властите на Канарите да овладеят разпространението на коронавируса чрез мерки като групови събирания максимум на 10 души и правила, задължаващи баровете и ресторантите да затварят в полунощ.

Решението на Берлин вероятно ще засегне редица германски туристи с оглед на това, че в няколко провинции на Германия новата учебна година все още не е започнала, което значи, че много семейства може още да не са се върнали от лятната си почивка.

В средата на август беше издадено предупреждение да не се пътува до останалата част на Испания, което наруши плановете за почивка на много германци и се отрази крайно негативно на испанския туристически сектор.

Германия определя дадена страна или регион като високорискови, когато за седемдневен период там е имало над 50 нови инфекции на 100 000 души. За Канарските острови тези стойности достигнаха 95,71.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.