Новото гражданско обединение Равни БГ кани на дискусия „Демокрация и човешки права днес“

Български фонд на жените и гражданско обединение „Равни БГ“, сплотяващо 30 неправителствени организации, Ви канят на дискусията „Демокрация и човешки права днес“.

Събитието цели да предложи платформа за диалог, на която да обсъдим свиващото се пространство за гражданска активност и възраждането на антилиберализма под лозунга на псевдоизконни ценности.

В дискусията участие ще вземат г-н Теодор Цанев, Министерство на труда и социалната политика, г-н Рой Сауми от Мрежата на европейските фондации (Network of European Foundations) и представители на обединението „Равни БГ“ – Надежда Дерменджиева, изпълнителен директор на Български фонд за жените, Маргарита Спасова, председател на УС, Форум за глокална промяна, Стела Ковачева, СНЦ „Образование и бъдеще“, Юлиана Методиева, председател на Сдружение за човешки права „Маргиналия“. 

Важността на темата е припозната от г-н Томислав Дончев, заместник министър-председател на Република България, който изпрати поздравителен адрес, а г-жа Дженифър Крофт, заместник-председател по Права на човека в Съвета за сигурност и сътрудничество в Европа ще сподели предизвикателства и добри практики от Източна Европа във видео обръщение.

Повод за събитието е официалното обявяване в навечерието на Международния ден на толерантността (16 ноември) на гражданско обединение “Равни БГ”, което сплотява 30 граждански организации, които вярват в демократичните ценности и работят по въпросите на човешките права, проблемите на уязвимите групи, устойчивото развитие, свободата на словото и демокрацията, от над 15 населени места в страната.

Ще Ви очакваме на 14 ноември 2019 г. (четвъртък) от 10.30 ч. в Представителството на Европейската комисия в България, ул. „Г.С. Раковски“ № 124.

За да потвърдите присъствие, за повече информация или за да разговаряте с представител на гражданско обединение „Равни БГ“ по време на събитието, моля, свържете се със Светлана Михайлова на тел: 0895 60 70 74 или ел. поща: [email protected]

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.