Няколко начина за помощ на Варна

Споделете статията:

Можете да помогнете на пострадалите от приливната вълна с помощ на място и с пари. Тук публикуваме някои от инициативите, към които можете да се придъедините.

– Със SMS на единен дарителски номер 17 777 и текст: „DMS Varna” (цената на един SMS за всички мобилни оператори е 1 лев)

– Със SMS на кратък номер 1466, активиран от Българския червен кръст (цената на един SMS за всички мобилни оператори е 1 лев)

– С парично дарение на сметка, открита от БЧК:

Уникредит Булбанк АД

BG64UNCR76301078660913

UNCRBGSF

(За пострадалите от наводненията в страната)

Дарителите от чужбина могат да предоставят помощта си чрез БЧК директно, като следват указанията от следния линк: http://www.redcross.bg/help_us.html

– С дрехи, храна, бутилирана вода и друго необходимо на адрес в София: ул. „Иван Вазов“ 26, Детската къща. Телефон за контакти: 0884 195699 или 0876 616960

– С помощ на място във варненския квартал Аспарухово, където има нужда от добре екипирани хора за разчистване на улици и помещения от кал, клони и тежки предмети.

– С професионална помощ на лекари и психолози – както на място, така и в болниците.

– Автобусите на Етап-Адрес АД могат да извозват безвъзмездно между 5 и 7 души от София до Варна и обратно с редовните си линии. За да се включите, следете информациите в новообразуваната група във Фейсбук „Да помогнем на Аспарухово“ https://www.facebook.com/groups/516658631790340/

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.