Нюйоркчанин изправен пред съда за убийството на имам и помощника му

Нюйоркчанин бе изправен на съд, за да му бъдат повдигнати обвинения за убийството на мюсюлмански имам и помощника му на улицата в градчето Куийнс. Това предаде „Ройтерс“, като цитира изявлението на полицията.

35-годишният Оскар Морел от Бруклин е обвинен в убийство втора степен часове след като стотици се събраха на погребението на двамата мъже в понеделник. Убийствата шокираха местната общност от Бангладеш.

Морел може да бъде осъден на доживотен затвор без право на обжалване, ако бъде осъден за убийството на 55-годишния имам Маулама Аконджи и Тара Удин, на 64 години. „Обвиняемият е уличен в убийството на високо уважаван и обичан религиозен лидер и помощника му,” заяви прокурорът на Куийнс Ричард А. Браун. ”Смъртта на двамата е опустошителна загуба
за семействата им и общността, на която са служили като хора на мира”, допълни той.

Мотивацията остава неясна и вероятността това да е престъпление от омраза е една от теориите, които се разследват, каза още Браун.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.