Обама поздравява ЛГБТ общността за Свети Валентин

Президентът на САЩ поздрави ЛГБТ хората за Свети Валентин. Барак Обама, който е ревностен поддръжник на правата на ЛГБТ хората и на брачното равенство в последните години, отправи послания в Туитър, придружени с виртуални картички, съобщи британското издание Pink News. Това стана, след като той посети телевизионното шоу на известната гей водеща, актриса и комик Елън Дедженеръс.

„Сподели в Туитър, ако вярваш. #ЛюбовтаEЛюбов“, гласи първото послание на Обама по повод Свети Валентин.

„Изправи се срещу дискриминацията – присъедини се към борбата за равенство. #ЛюбовтаEЛюбов“, призовава във втория си туит президентът на САЩ.

„Независимо кой си или кого обичаш, празнувай #СветиВалентин с гордост. #ЛюбовтаEЛюбов“, продължава той.

 

„На този #СветиВалентин се застъпи за равенството: #ЛюбовтаEЛюбов“, завършва Обама поредицата от туитове.

Виртуалните картички призовават за обединение против дискриминацията и за подкрепа на брачното равенство. Едно от посланията съдържа линк към страница на сайта на Обама, в която всеки може да прати декларация до Конгреса от свое име, за да се противопостави на дискриминацията срещу ЛГБТ американците. Целта на инициативата е Конгресът да гласува антидискриминационни закони в тази област.

#LoveIsLove („любовта е любов“) e известен ЛГБТ лозунг, който Обама взема като мото на кампанията си за равни права на хората с различна сексуална ориентация или полова идентичност.

Въпреки че миналата година Върховният съд на САЩ узакони еднополовите бракове, в страната има и сериозна съпротива срещу правата на ЛГБТ хората. Властите в Алабама например се опитват да забранят брачното равенство на местно равнище, а други щати имат законодателства, позволяващи на представители на фирми, магазини и т.н. да не обслужват гей хора.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.